Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Hertenbiefstuk met bosui en rozenblaadjes

Recept afdrukken
Een heerlijk biefstukje van hert met bosui en rozenblaadjes.
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • koekenpan

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukjes 150 gram per stuk
  • 200 gram jasmijnrijst
  • 40 gram boter
  • 12 bosuitjes in stukjes van 5 cm
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 4 eetlepels geraspte gemberwortel
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels rijstazijn (mirin)
  • 6 eetlepels kippenbouillon getrokken van een blokje
  • 4 eetlepels donkere sojasaus
  • peper en zout
  • rozenblaadjes van rettich en biet

Instructies

  • Kook de jasmijnrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, schep ze in kleine, ingevette timbaaltjes en houd deze warm.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstukjes in 5 minuten rondom bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de biefstukjes uit de pan en laat het vlees 5 minuten rusten op een warme plek.
  • Bak in het achtergebleven bakvet de bosui al omscheppend op hoog vuur en voeg de sherry toe. Laat het geheel nog 2 minuten op laag vuur staan.
  • Schep de bosui uit de pan op voorverwarmde borden.
  • Voeg aan het bakvet knoflook, gemberwortel, kaneel, honing, rijstazijn, kippenbouillon en sojasaus toe. Laat de saus iets inkoken en hou deze warm.
  • Leg de gesneden plakjes vlees gestapeld op de bosui. Schep de saus eroverheen en serveer de hertenbiefstukjes met een timbaaltje jasmijnrijst. Garneren met rozenblaadjes van rettich en biet.

Voedingswaarde

Calorieën: 550kcal | Vet: 14g | Eiwit: 36g | Koolhydraten: 66g