Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Krokante eend met paddenstoelenrisotto

Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • koekenpan
  • middelhoge pan

Ingrediënten

  • 2 tamme eendenborsten
  • 100 gram eekhoorntjesbrood in plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 300 gram Arborio (risotto) rijst
  • 1 liter kippenbouillon getrokken van een blokje
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zwarte peper

Instructies

  • Verhit de olie in een diepe pan op middelhoog vuur, bak de ui en knoflook 2 minuten, roer de Arboriorijst erdoor en bak deze nog 2 minuten. Verwarm ondertussen de kippenbouillon in een pan.
  • Voeg 1 soeplepel hete bouillon toe en kook al roerend tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
  • Roer de plakjes eekhoorntjesbrood en boter er voorzichtig door en roer tot slot de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met zwarte peper.
  • Controleer de eendenborsten. Snijd het bloedvaatje weg dat midden op de vleeskant zit en verwijder eventuele vliesjes. Maak kruiselings inkepingen in de vetrand van enkele millimeters op 1 cm afstand van elkaar. Verhit een koekenpan met zware bodem op hoog vuur, leg de eendenborst op het vel in de pan en bak hem 5 minuten, zodat het vet eruit kan lopen. Haal de eend uit de pan, gooi het vet weg, doe de eend met de vetrand naar boven weer in de pan en schroei hem in 2 minuten dicht. Draai hem weer op het vel en bak ze vervolgens nog 3 tot 5 minuten totdat het vel krokant en goudbruin is. Laat het vlees met het vel naar boven op een bord met keukenpapier rusten. Snijd de eendenborst diagonaal in dunne plakjes.
  • Serveer risotto op warme borden met gesneden eend en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

Calorieën: 965kcal | Vet: 54g | Eiwit: 57g | Koolhydraten: 62g