Ga terug
–+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Hertenrack met krootjes en appeltjes

Recept afdrukken
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • oven
  • ovenvaste pan

Ingrediënten

  • 2 hertenracks schoongemaakt
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 kleine sjalotten gehalveerd
  • 4 rode bietjes afgekookt in tonnetjes en kleine blokjes gesneden.
  • 2 appeltjes geschild in tonnetjes en kleine blokjes gesneden.
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 bosje gemengde tuinkruiden
  • 1 dl wildjus
  • 1 blaadje laurier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bak de hertenracks goudbruin aan in margarine, voeg hier het takje rozemarijn en de sjalotjes aan toe. Zet de pan nu 12 minuten in de oven.
  • Kook de wildjus met het blaadje laurier in tot een halve deciliter. Stoof de bietjes en de appel met een klontje roomboter, de suiker en het leeg geschraapte vanillestokje
  • Leg op een voorverwarmd bord de rode bietjes en appel. Snijd de hertenracks in mooie koteletjes en leg deze op het midden van het bord. Druppel de ingekookte wildjus er omheen en garneer met de verse kruiden.