Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Klassieke hazenpeper

Recept afdrukken
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • grote kom
  • zeef
  • pan

Ingrediënten

Hazenpeper

  • 2 kilo hazenbouten
  • 100 gram ontbijtspek in blokjes
  • 100 ml cognac
  • 500 ml wildfond
  • 200 gram ontbijtkoek
  • 50 gram bloem
  • 250 gram kleine, witte champignons
  • 250 gram schoongemaakte sjalotjes
  • roomboter
  • peper en zout

Marinade

  • 1 fles stevige rode wijn
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 gekneusde jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 10 gekneusde peperkorrels
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels in blokjes gesneden

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en laat hierin de hazenbouten 24 uur marineren. Draai ze af en toe om.
  • Schep de hazenbouten uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit 100 gram roomboter in een ruime braadpan en braad de bouten rondom bruin.
  • Zeef de marinade, zet de gezeefde groenten en kruiden apart en bewaar het vocht.
  • Neem het vlees uit de pan en voeg de spekblokjes aan het braadvet toe en laat ze knapperig bakken.
  • Bak nu de uitgelekte groenten en kruiden van de marinade nog even mee. Blus af met cognac.
  • Schenk het marinadevocht en de wildfond erbij en laat het geheel warm worden. Voeg de aangebraden hazenbouten toe en laat het 120 minuten stoven.
  • Schep de hazenbouten uit de pan. Pluk het vlees van de botjes als de bouten zijn afgekoeld.
  • Kneed 50 gram roomboter met de bloem (beurre manié) en meng dit goed.
  • Verdeel de beurre manié door de saus terwijl die aan de kook wordt gebracht. Blijf roeren tot de saus begint te binden.
  • Voeg het geplukte vlees, de sjalotten, champignons en de ontbijtkoek toe aan de saus en laat het gerecht nog 20 minuten doorgaren voordat je het serveert.

Voedingswaarde

Calorieën: 1150kcal | Vet: 51g | Eiwit: 69g | Koolhydraten: 66g