Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Klassieke hazenpeper
Benodigdheden
- grote kom
- zeef
- pan
Ingrediënten
Hazenpeper
- 2 kilo hazenbouten
- 100 gram ontbijtspek in blokjes
- 100 ml cognac
- 500 ml wildfond
- 200 gram ontbijtkoek
- 50 gram bloem
- 250 gram kleine, witte champignons
- 250 gram schoongemaakte sjalotjes
- roomboter
- peper en zout
Marinade
- 1 fles stevige rode wijn
- 100 ml balsamicoazijn
- 4 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 5 gekneusde jeneverbessen
- 2 kruidnagels
- 10 gekneusde peperkorrels
- 2 uien in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels in blokjes gesneden
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en laat hierin de hazenbouten 24 uur marineren. Draai ze af en toe om.
- Schep de hazenbouten uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit 100 gram roomboter in een ruime braadpan en braad de bouten rondom bruin.
- Zeef de marinade, zet de gezeefde groenten en kruiden apart en bewaar het vocht.
- Neem het vlees uit de pan en voeg de spekblokjes aan het braadvet toe en laat ze knapperig bakken.
- Bak nu de uitgelekte groenten en kruiden van de marinade nog even mee. Blus af met cognac.
- Schenk het marinadevocht en de wildfond erbij en laat het geheel warm worden. Voeg de aangebraden hazenbouten toe en laat het 120 minuten stoven.
- Schep de hazenbouten uit de pan. Pluk het vlees van de botjes als de bouten zijn afgekoeld.
- Kneed 50 gram roomboter met de bloem (beurre manié) en meng dit goed.
- Verdeel de beurre manié door de saus terwijl die aan de kook wordt gebracht. Blijf roeren tot de saus begint te binden.
- Voeg het geplukte vlees, de sjalotten, champignons en de ontbijtkoek toe aan de saus en laat het gerecht nog 20 minuten doorgaren voordat je het serveert.
Voedingswaarde
Calorieën: 1150kcal | Vet: 51g | Eiwit: 69g | Koolhydraten: 66g