Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Wildbouillon onder een hoedje van korstdeeg

Recept afdrukken
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • oven
  • pan
  • 4 ovenvaste kommen

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 75 gram haricots verts gehalveerd
  • 4 baby-maiskolfjes in dunne plakjes
  • 2 bosuitjes gesneden
  • 0,5 liter wildfond
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 1 ei alleen het eigeel nodig

Instructies

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Kook de haricots verts en de maisplakjes in 3 à 4 minuten beetgaar en spoel ze koud.
  • Breng de wildfond met een gelijke hoeveelheid water en de 3 lepels medium sherry aan de kook.
  • Voeg de haricots verts en mais toe en laat het geheel nog twee minuten doorwarmen. Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel over vier ovenvaste kommen.
  • Snijd de bosuitjes in stukjes van 4 centimeter en in de lengte in flinterdunne reepjes en leg in het midden van elke kom wat bosui.
  • Bedek de bovenkant van de kom met een plakje bladerdeeg en besmeer het met eigeel.
  • Zet de kommen in de oven en bak het bladerdeegdekseltje in ongeveer 5 minuten goudbruin.