Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Wildbouillon onder een hoedje van korstdeeg
Benodigdheden
- oven
- pan
- 4 ovenvaste kommen
Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg
- 75 gram haricots verts gehalveerd
- 4 baby-maiskolfjes in dunne plakjes
- 2 bosuitjes gesneden
- 0,5 liter wildfond
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 1 ei alleen het eigeel nodig
Instructies
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de haricots verts en de maisplakjes in 3 à 4 minuten beetgaar en spoel ze koud.
- Breng de wildfond met een gelijke hoeveelheid water en de 3 lepels medium sherry aan de kook.
- Voeg de haricots verts en mais toe en laat het geheel nog twee minuten doorwarmen. Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel over vier ovenvaste kommen.
- Snijd de bosuitjes in stukjes van 4 centimeter en in de lengte in flinterdunne reepjes en leg in het midden van elke kom wat bosui.
- Bedek de bovenkant van de kom met een plakje bladerdeeg en besmeer het met eigeel.
- Zet de kommen in de oven en bak het bladerdeegdekseltje in ongeveer 5 minuten goudbruin.