Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Tartaar van hert met een uitsmijtertje van kwartel en truffelmayonaise

Recept afdrukken
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • pan

Ingrediënten

  • 1 hertenbiefstuk
  • 1 fijn gesnipperd sjalotje
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • scheutje olijfolie
  • 4 kwarteleitjes
  • Friséesla
  • 1 bosje kervel

Truffelmayonaise

  • crème fraiche
  • mayonaise
  • truffelsalsa

Instructies

  • Hak de biefstuk fijn, totdat het vlees een tartaarstructuur heeft.
  • Meng de gehakte biefstuk met de olijfolie, sjalot en bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Meng de mayonaise met de crème fraîche en truffelsalsa en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Maak met een ronde uitsteker vier tartaartjes en verdeel deze over de borden.
  • Bak de kwarteleitjes. Zorg dat het eigeel heel blijft.
  • Leg op elk tartaatje een gebakken eitje.
  • Druppel de truffelmayonaise eromheen en garneer met frisée en kervel.