Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Tartaar van hert met een uitsmijtertje van kwartel en truffelmayonaise
Benodigdheden
- pan
Ingrediënten
- 1 hertenbiefstuk
- 1 fijn gesnipperd sjalotje
- 1 eetlepel gesneden bieslook
- scheutje olijfolie
- 4 kwarteleitjes
- Friséesla
- 1 bosje kervel
Truffelmayonaise
- crème fraiche
- mayonaise
- truffelsalsa
Instructies
- Hak de biefstuk fijn, totdat het vlees een tartaarstructuur heeft.
- Meng de gehakte biefstuk met de olijfolie, sjalot en bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de mayonaise met de crème fraîche en truffelsalsa en breng dit op smaak met peper en zout.
- Maak met een ronde uitsteker vier tartaartjes en verdeel deze over de borden.
- Bak de kwarteleitjes. Zorg dat het eigeel heel blijft.
- Leg op elk tartaatje een gebakken eitje.
- Druppel de truffelmayonaise eromheen en garneer met frisée en kervel.