Ga terug
–+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Reebout biefstuk met witlof, kweeperencompote en Monbazillacsaus

Recept afdrukken
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • pan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 4 reebout biefstukjes 125 gram per stuk
  • 2 kweeperen
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • sap van 1/2 limoen
  • 4 stronkjes witlof
  • 100 gram dikke kalfsglace of een pot kalfsfond
  • 2,5 dl Monbazillac (dessertwijn)
  • 1 eetlepel bulgur
  • zout
  • 50 gram plantaardige margarine
  • olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • enkele cranberry's

Instructies

  • Schil de kweeperen, ontdoe van het klokhuis en snijd in dobbelsteentjes van 1/2 centimeter.
  • Zet ze op met zo veel water dat de blokjes net onderstaan.
  • Voeg de kristalsuiker met het sap van een halve limoen toe en laat op een rustig vuur koken tot een gare moes ontstaat.
  • Snijd de witlof in de lengte door, verwijder het hart en snijd schuin.
  • Heeft u geen kalfsglace, kook dan kalfsfond uit een pot in tot die licht is gebonden.
  • Boeg driekwart van de dessertwijn toe en kook opnieuw in tot de dikte van de saus goed is.
  • Kook een eetlepel bulgur die een kwartier in water is geweekt, gedurende 4 tot 5 minuten in weinig zout.
  • Zout het vlees licht en bak gedurende 5 minuten. Haal het vlees uit de pan en houd warm.
  • Laat in een andere pan de witlof in een scheut olijfolie snel kleuren en half garen. Zout daarna licht.
  • Giet het merendeel van het vet van de braadjus af. Voeg bij de rest van de braadjus de reeds ingekookte kalfsjus, samen met het restje van de wijn.
  • Snijd het vlees met een scherp mes in plakjes. Dresseer op warme borden de witlof met daarop het vlees en schep wat warme Kweeperencompote erbij.
  • De saus die zachtjes kookt, afmaken met een klontje roomboter en rondom he vlees scheppen.
  • Strooi tot slot enige gekookte bulgur korrels op het bord en leg er een paar cranberry's bij.