Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Reebiefstuk met dadelcrème

Recept afdrukken
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • oven
  • pan
  • koekenpan
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 reefilet 250 gram
  • 10 gedroogde dadels (Turkse winkel)
  • 50 gram boter
  • 2 dl wildbouillon
  • 1 klein bouquet garni met wortel, ui, tijm, zwarte peper en knoflook.
  • 600 gram pompoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 groene asperges
  • enkele blaadjes munt en tijm
  • 1 takje rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
  • Wikkel de pompoen met suiker in aluminiumfolie en gaar een half uur in de oven. Zorg dat de folie goed sluit, gebruik desnoods twee lagen.
  • Breng de pompoen op smaak met boter en zout. De blokjes moeten nog een beetje knapperig blijven aan de binnenkant.
  • Maak een jus van de wild bouillon en het bouquet garni. Laat de jus flink inkoken.
  • Zeef de jus en houd deze warm.
  • Leg de ongeschilde asperges in een pan met koud water net onder water. Breng ze aan de kook en laat afkoelen in het eigen vocht.
  • Verwijder de pit uit de dadels en kook deze tien minuten in een kleine hoeveelheid water.
  • Pureer de dadels met het kookvocht.
  • Snijd de filet ondertussen in 4 mooie stukes.
  • Bak de reefilets circa 4 minuten.
  • Leg de reefilets op de pompoenblokjes en schenk er wat jus bij.
  • Maak een quenelle (een eivormig bolletje, met behulp van twee lepels) van de dadelpuree en bestrooi met de gehakte munt en tijm.