Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Reebiefstuk met dadelcrème
Benodigdheden
- oven
- pan
- koekenpan
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 reefilet 250 gram
- 10 gedroogde dadels (Turkse winkel)
- 50 gram boter
- 2 dl wildbouillon
- 1 klein bouquet garni met wortel, ui, tijm, zwarte peper en knoflook.
- 600 gram pompoen
- 2 eetlepels suiker
- 4 groene asperges
- enkele blaadjes munt en tijm
- 1 takje rozemarijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
- Wikkel de pompoen met suiker in aluminiumfolie en gaar een half uur in de oven. Zorg dat de folie goed sluit, gebruik desnoods twee lagen.
- Breng de pompoen op smaak met boter en zout. De blokjes moeten nog een beetje knapperig blijven aan de binnenkant.
- Maak een jus van de wild bouillon en het bouquet garni. Laat de jus flink inkoken.
- Zeef de jus en houd deze warm.
- Leg de ongeschilde asperges in een pan met koud water net onder water. Breng ze aan de kook en laat afkoelen in het eigen vocht.
- Verwijder de pit uit de dadels en kook deze tien minuten in een kleine hoeveelheid water.
- Pureer de dadels met het kookvocht.
- Snijd de filet ondertussen in 4 mooie stukes.
- Bak de reefilets circa 4 minuten.
- Leg de reefilets op de pompoenblokjes en schenk er wat jus bij.
- Maak een quenelle (een eivormig bolletje, met behulp van twee lepels) van de dadelpuree en bestrooi met de gehakte munt en tijm.