Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Pasteitje met wildragout
Recept afdrukken
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Aantal personen
4
personen
Benodigdheden
oven
pan
4 pasteibakjes
Ingrediënten
75
gram
magere spekblokjes
500
gram
wildpoulet
2
sjalotjes of 1 ui
1
teentje
knoflook
150
gram
champignons
25
gram
boter
1
eetlepel
zonnebloemolie
versgemalen peper
1
eetlepel
gehakte tijm (vers of diepvires) of 1 theelepel gedroogde tijm
2
dl
wildfond
1
dl
rode wijn
zout
allesbinder of maïzena
4
pasteibakjes
TIP: Gebruik onze huisgemaakt ragout! Net zo lekker en bespaard tijd en moeite!
wildragout
Instructies
Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper ze.
Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes.
Verwarm de boter en de olie en bak hierin de spekblokjes en het wildpoulet, bestrooid met versgemalen peper, rondom bruin.
Voeg de tijm, wildfond, rode wijn en zout naar smaak toe en stoof zachtjes 75 minuten. Schep na 1 uur de champignons erdoor.
Verwarm de pasteibakjes in de oven.
Bind de saus met allesbinder of maïzena tot een dikke ragout en vul de pasteibakjes ermee.
TIP: Gebruik onze huisgemaakt ragout! Net zo lekker en bespaard tijd en moeite! https://veluws-wild.nl/p/wild-ragout/