Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Pasteitje met wildragout

Recept afdrukken
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • oven
  • pan
  • 4 pasteibakjes

Ingrediënten

  • 75 gram magere spekblokjes
  • 500 gram wildpoulet
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram champignons
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvires) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 dl wildfond
  • 1 dl rode wijn
  • zout
  • allesbinder of maïzena
  • 4 pasteibakjes

TIP: Gebruik onze huisgemaakt ragout! Net zo lekker en bespaard tijd en moeite!

Instructies

  • Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper ze.
  • Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verwarm de boter en de olie en bak hierin de spekblokjes en het wildpoulet, bestrooid met versgemalen peper, rondom bruin.
  • Voeg de tijm, wildfond, rode wijn en zout naar smaak toe en stoof zachtjes 75 minuten. Schep na 1 uur de champignons erdoor.
  • Verwarm de pasteibakjes in de oven.
  • Bind de saus met allesbinder of maïzena tot een dikke ragout en vul de pasteibakjes ermee.
  • TIP: Gebruik onze huisgemaakt ragout! Net zo lekker en bespaard tijd en moeite! https://veluws-wild.nl/p/wild-ragout/