Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Pasteitje met wildragout
Benodigdheden
- oven
- pan
- 4 pasteibakjes
Ingrediënten
- 75 gram magere spekblokjes
- 500 gram wildpoulet
- 2 sjalotjes of 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram champignons
- 25 gram boter
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- versgemalen peper
- 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvires) of 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 dl wildfond
- 1 dl rode wijn
- zout
- allesbinder of maïzena
- 4 pasteibakjes
TIP: Gebruik onze huisgemaakt ragout! Net zo lekker en bespaard tijd en moeite!
Instructies
- Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper ze.
- Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de boter en de olie en bak hierin de spekblokjes en het wildpoulet, bestrooid met versgemalen peper, rondom bruin.
- Voeg de tijm, wildfond, rode wijn en zout naar smaak toe en stoof zachtjes 75 minuten. Schep na 1 uur de champignons erdoor.
- Verwarm de pasteibakjes in de oven.
- Bind de saus met allesbinder of maïzena tot een dikke ragout en vul de pasteibakjes ermee.
- TIP: Gebruik onze huisgemaakt ragout! Net zo lekker en bespaard tijd en moeite! https://veluws-wild.nl/p/wild-ragout/