Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Konijnenbouten in witte wijnsaus met salie

Recept afdrukken
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • braadpan

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 1 ui
  • 100 gram groene en zwarte olijven
  • 50 gram boter
  • 100 gram ontbijtspek in blokjes
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • mespunt suiker
  • 1 eetlepel fijngehakte salie
  • 3 dl witte wijn
  • 1 dl wildfond
  • zout en peper
  • blaadjes salie

Instructies

  • De konijnenbouten met zout en peper inwrijven.
  • Ui pellen en grof snipperen en olijven fijnhakken.
  • Boter in de pan verhitten. Konijnenbouten rondom bruinbakken.
  • De bouten uit de pan nemen en de ui met de spekblokjes in het bakvet 2 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatenpuree, suiker en salie erdoor roeren en de wijn en fond erbij gieten.
  • De bouten terug in de pan leggen en met een deksel op de pan ruim 1 uur stoven.
  • De bouten uit de pan nemen, de vloeistof tot de helft laten inkoken. De saus zeven, de spekblokjes terug in de saus doen en garneren met de salie en fijngehakte olijven.
  • Serveertip: serveren met een rösti en bloemkool