Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Konijnenbouten in witte wijnsaus met salie
Benodigdheden
- braadpan
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- 1 ui
- 100 gram groene en zwarte olijven
- 50 gram boter
- 100 gram ontbijtspek in blokjes
- 1 eetlepels tomatenpuree
- mespunt suiker
- 1 eetlepel fijngehakte salie
- 3 dl witte wijn
- 1 dl wildfond
- zout en peper
- blaadjes salie
Instructies
- De konijnenbouten met zout en peper inwrijven.
- Ui pellen en grof snipperen en olijven fijnhakken.
- Boter in de pan verhitten. Konijnenbouten rondom bruinbakken.
- De bouten uit de pan nemen en de ui met de spekblokjes in het bakvet 2 minuten zachtjes bakken.
- Tomatenpuree, suiker en salie erdoor roeren en de wijn en fond erbij gieten.
- De bouten terug in de pan leggen en met een deksel op de pan ruim 1 uur stoven.
- De bouten uit de pan nemen, de vloeistof tot de helft laten inkoken. De saus zeven, de spekblokjes terug in de saus doen en garneren met de salie en fijngehakte olijven.
- Serveertip: serveren met een rösti en bloemkool