Ga terug
–+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Hertenfilet Wellington

Recept afdrukken
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • oven
  • braadpan

Ingrediënten

  • 650 gram herenfilet aan stuk
  • 8 plakjes katenspek
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 champignons fijn gesneden
  • 1 dunne prei het wit in dunne reepjes
  • 100 gram tagliatelle
  • 100 gram bospaddenstoelen
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 1 dl runderbouillon
  • Rode kool uit een pak
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei alleen het eigeel is nodig

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Bestrooi de hertenfilet met zout en peper.
  • Bak de hertenfilet in 25 gram roomboter aan beide kanten snel bruin. Haal het vlees uit de pan en laat het koud worden.
  • Bak de reepjes prei en de champignons in het hete bakvet van het vlees.
  • Haal ze uit het vet en laat alles afkoelen. Omwikkel de filet met katenspek tot deze geheel bedekt is.
  • Plak de plakjes bladerdeeg met wat water aan elkaar en vouw de hertenfilet samen met wat prei en champignons in het deeg. Bestrijk de ingepakte filet met eigeel en bak hem in de voorverwarmde oven tot een kerntemperatuur van 55 graden. (ongeveer 25 minuten)
  • Snijd de bospaddenstoelen in stukjes en bak ze even aan in de 25 gram roomboter. Boeg de ketjap en bouillon toe en breng alles samen aan de kook.
  • Kook de tagliatelle volgens de verpakking en giet af. Verwarm de rode kool en boeg de rozijnen toe.
  • Snijd de filet in plakken. Leg wat tagliatelle op het bord en schenk er wat paddenstoelensaus overheen. Leg de plakken hertenfilet er tegenaan en leg er wat rode kool bij