Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Hertenbiefstuk met mandarijn en cranberry's

Recept afdrukken
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • sauspan
  • koekenpan

Ingrediënten

Vlees

Saus

  • 350 gram cranberry's
  • 175 gram rietsuiker
  • 2 schoon geschrobde mandarijnen alleen sap en rasp is nodig
  • 2 eetlepels rode port
  • 2 mandarijnen
  • 1 takje gehakte munt alleen de blaadjes gebruiken

Instructies

Saus

  • Breng de cranberry's met de suiker, mandarijnen sap, rasp en port in een sauspan aan de kook. Laat de cranberry's in circa 20 minuten uit elkaar vallen, roer af en toe door de saus.
  • Snijd de schil rondom van de laatste twee mandarijnen en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Roer de partjes samen met de munt door de saus.

Vlees

  • Verwarm de boter in de koekenpan. Bestrooi de biefstukken rondom met zout en peper en bak ze rosé in circa 3 minuten.
  • Laat het blees van het vuur nog 5 minuten afgedekt staan en serveer het vlees dan met de warme saus en bijvoorbeeld gebakken aardappelen.