Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Hertenbiefstuk met mandarijn en cranberry’s
Benodigdheden
- sauspan
- koekenpan
Ingrediënten
Vlees
- 4 hertenbiefstukken
- 2 eetlepels vloeibare boter
- zout en peper
Saus
- 350 gram cranberry's
- 175 gram rietsuiker
- 2 schoon geschrobde mandarijnen alleen sap en rasp is nodig
- 2 eetlepels rode port
- 2 mandarijnen
- 1 takje gehakte munt alleen de blaadjes gebruiken
Instructies
Saus
- Breng de cranberry's met de suiker, mandarijnen sap, rasp en port in een sauspan aan de kook. Laat de cranberry's in circa 20 minuten uit elkaar vallen, roer af en toe door de saus.
- Snijd de schil rondom van de laatste twee mandarijnen en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Roer de partjes samen met de munt door de saus.
Vlees
- Verwarm de boter in de koekenpan. Bestrooi de biefstukken rondom met zout en peper en bak ze rosé in circa 3 minuten.
- Laat het blees van het vuur nog 5 minuten afgedekt staan en serveer het vlees dan met de warme saus en bijvoorbeeld gebakken aardappelen.