Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Hazenrug met kruidenkorstje

Recept afdrukken
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal personen 6 personen

Benodigdheden

  • oven
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets ± 900 gram
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 75 gram groene kruiden (tijm, rozemarijn, salie en peterselie)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen alleen de geraspte schil is nodig
  • 2 sneetjes wittebrood zonder korst
  • zout en versgemalen peper
  • 6 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven op 220 graden (hetelucht 200 graden).
  • Bestrijk de hazenrugfilets dun met mosterd.
  • Hak de kruiden met de knoflook fijn. Schep ze met de citroenrasp, het verkruimelde wittebrood en wat zout en peper door elkaar en schep er 2 eetlepels van de olie door. Verdeel dit mengsel over de filets en druk het voorzichtig aan.
  • Leg de filets in de ovenschaal die met een eetlepel olijfolie is bestreken en druppel de rest van de olie over de filets.
  • Schuif ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schakel de ovengrill in en laat het korstje in een paar minuten kleuren. Houd de oven goed in de gaten, want het kruidenkorstje kan snel verbranden.
  • Laat de hazenrugfilets een paar minuten rusten voor ze in dikke plakken worden gesneden.
  • TIP: Lekker met gegrilde tomaten en krieltjes of met spruitjes, stoofpeertjes en rodekool en aardappelkroketjes.