Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Hazenrug met kruidenkorstje
Benodigdheden
- oven
- ovenschaal
Ingrediënten
- 4 hazenrugfilets ± 900 gram
- 2 eetlepels grove mosterd
- 75 gram groene kruiden (tijm, rozemarijn, salie en peterselie)
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen alleen de geraspte schil is nodig
- 2 sneetjes wittebrood zonder korst
- zout en versgemalen peper
- 6 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven op 220 graden (hetelucht 200 graden).
- Bestrijk de hazenrugfilets dun met mosterd.
- Hak de kruiden met de knoflook fijn. Schep ze met de citroenrasp, het verkruimelde wittebrood en wat zout en peper door elkaar en schep er 2 eetlepels van de olie door. Verdeel dit mengsel over de filets en druk het voorzichtig aan.
- Leg de filets in de ovenschaal die met een eetlepel olijfolie is bestreken en druppel de rest van de olie over de filets.
- Schuif ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schakel de ovengrill in en laat het korstje in een paar minuten kleuren. Houd de oven goed in de gaten, want het kruidenkorstje kan snel verbranden.
- Laat de hazenrugfilets een paar minuten rusten voor ze in dikke plakken worden gesneden.
- TIP: Lekker met gegrilde tomaten en krieltjes of met spruitjes, stoofpeertjes en rodekool en aardappelkroketjes.