Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Hert uit de oven

Recept afdrukken
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • oven
  • braadpan die geschikt is voor de oven

Ingrediënten

  • 800 gram hertenfilet uit de bovenbil
  • 200 gram dikke plakken bacon
  • 2 theelepels venkelpoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 uien in halve ringen
  • 400 ml moscato d'asti of een andere mousserende wijn
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1/2 theelepel saffraandraadjes
  • 1 venkelknol in flinterdunne plakjes
  • 300 gram pappardelle

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng het venkelpoeder met de bloem, besmeer hiermee het vlees en bestrooi het met peper en zout.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan (geschikt voor de oven) en bak hierin de hertenfilet rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bekleed met de plakjes bacon.
  • Bak in hetzelfde braadvocht de ui glazig. Blus de ui af met de wijn en voeg de tomatenblokjes en saffraan toe. Breng het geheel aan de kook en leg dan het vlees in het vocht, met de bacon aan de bovenkant. Zet de braadpan zonder deksel in de voorverwarmde oven en laat het vlees 20-25 minuten verder garen totdat het van binnen mooi rosé is.
  • Haal de pan uit de oven en leg het vlees op een snijplank. Laat het 15 minuten rusten. Kook ondertussen de saus iets in en bereid de pappardelle volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Meng de parpardelle met de saus en verdeel dit over vier borden. Snijd het vlees in mooie plakken en drapeer deze over de pasta. Garneer het geheel met de venkel.