Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Hertenfilet met portsaus

Recept afdrukken
Malse hertenfilet met een rijke portsaus
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • oven
  • koekenpan
  • pan
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 750 gram hertenfilet
  • 1 ei alleen het eiwit is nodig
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 200 ml rode port
  • 300 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 sinaasappel schil (zonder het wit)
  • 500 ml wildfond
  • maizena
  • 1 eetlepel rode bessengelei
  • rode wijnazijn
  • roomboter
  • olijfolie
  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven op 100 graden. Bestrijk het vlees met losgeklopt eiwit en rol het vlees door een mengsel van zwarte peper en zeezout.
  • Verhit 2 eetlepels olie en 30 gram roomboter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin en voeg op het laatst nog eens 20 gram roomboter toe.
  • Zet het vlees 30 minuten in de oven tot de kerntemperatuur 50 graden is.
  • Laat de sjalot met de port, de wijn, het kaneelstokje en de sinaasappelschil inkoken tot 1 deciliter.
  • Voeg de wildfond toe en laat dit verder inkoken tot 2,5 deciliter. Zeef de saus en bind het geheel met maizena.
  • Breng de saus op smaak met de rode bessengelei en rode wijnazijn.
  • Dek het vlees af met aluminiumfolie, laat het 10 minuten rusten, snijd het vervolgens in plakken en serveer het met de saus.

Voedingswaarde

Calorieën: 500kcal | Vet: 22g | Eiwit: 48g | Koolhydraten: 15g