Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Hertenfilet met portsaus
Malse hertenfilet met een rijke portsaus
Benodigdheden
- oven
- koekenpan
- pan
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 750 gram hertenfilet
- 1 ei alleen het eiwit is nodig
- 1 sjalot gesnipperd
- 200 ml rode port
- 300 ml rode wijn
- 1 kaneelstokje
- 1 sinaasappel schil (zonder het wit)
- 500 ml wildfond
- maizena
- 1 eetlepel rode bessengelei
- rode wijnazijn
- roomboter
- olijfolie
- 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel zeezout
Instructies
- Verwarm de oven op 100 graden. Bestrijk het vlees met losgeklopt eiwit en rol het vlees door een mengsel van zwarte peper en zeezout.
- Verhit 2 eetlepels olie en 30 gram roomboter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin en voeg op het laatst nog eens 20 gram roomboter toe.
- Zet het vlees 30 minuten in de oven tot de kerntemperatuur 50 graden is.
- Laat de sjalot met de port, de wijn, het kaneelstokje en de sinaasappelschil inkoken tot 1 deciliter.
- Voeg de wildfond toe en laat dit verder inkoken tot 2,5 deciliter. Zeef de saus en bind het geheel met maizena.
- Breng de saus op smaak met de rode bessengelei en rode wijnazijn.
- Dek het vlees af met aluminiumfolie, laat het 10 minuten rusten, snijd het vervolgens in plakken en serveer het met de saus.
Voedingswaarde
Calorieën: 500kcal | Vet: 22g | Eiwit: 48g | Koolhydraten: 15g