Ga terug
–+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Hertenstoofschotel met zuurkool pommes duchesses

Recept afdrukken
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • braadpan
  • wok met olie
  • oven

Ingrediënten

Hertenstoofschotel

  • 1 kilo hertenstoofvlees in stukjes
  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 dl rode port
  • 1 liter sterk wild- of runderbouillon
  • 1/2 bosje tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • 1 winterwortel geschild en in plakken
  • 1 pastinaak geschild en in blokjes
  • 2 uien gehalveerd en in ringen
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Gepaneerde zuurkool-pommes duchesses

  • 500 gram kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 100 gram zuurkool fijngesneden
  • 2 eidooiers losgeklopt
  • 2 eieren losgeklopt
  • 150 gram geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 gram dubbel gedopte tuinbonen gablancheerd
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

hertenstoofschotel

  • Verwarm de oven op 110 graden.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bestuif het daarna met de bloem en bak dit nog even kort.
  • Blus af met de port en balsamico azijn en breng het aan de kook. Voeg bouillon, takjes tijm, kaneel, laurier en jeneverbessen toe en laat dit 2 tot 3 uur stoven in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de wortel, pastinaak en de uien en voeg dit het laatste half uur toe aan het vlees.
  • Haal de pan uit de oven en verwijder de tijm, kaneel, jeneverbessen en laurier. Verkruimel de ontbijtkoek erdoorheen. Warm het geheel goed door.
  • Verdeel de hertenstoofschotel met behulp van een garneerring op de borden en druppel wat jus bij.

Gepaneerde zuurkool-pommes duchesses

  • Kook de aardappels gaar en pureer ze . Schep de eidooiers erdoor en voeg de zuurkool toe (met zo mijn mogelijk vocht). Breng dit op smaak met zout en peper en maak er kleine bolletjes van.
  • Bestuif de bolletje smet bloem, haal ze door het losgeklopte ei en vervolgens door het amandelschaafsel. Zet ze koud weg.
  • Verwarm een laagje olie in een wok en frituur hierin de pommes duchesses.
  • Leg de pommes duchesses met de tuinboontjes op een bord en serveer deze samen met de hertenstoofschotel.