Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Hertenstoofschotel met zuurkool pommes duchesses
Benodigdheden
- braadpan
- wok met olie
- oven
Ingrediënten
Hertenstoofschotel
- 1 kilo hertenstoofvlees in stukjes
- 50 gram roomboter
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 dl rode port
- 1 liter sterk wild- of runderbouillon
- 1/2 bosje tijm
- 1 kaneelstokje
- 3 laurierblaadjes
- 5 jeneverbessen
- 1 winterwortel geschild en in plakken
- 1 pastinaak geschild en in blokjes
- 2 uien gehalveerd en in ringen
- 2 plakjes ontbijtkoek
Gepaneerde zuurkool-pommes duchesses
- 500 gram kruimige aardappels geschild en in stukken
- 100 gram zuurkool fijngesneden
- 2 eidooiers losgeklopt
- 2 eieren losgeklopt
- 150 gram geschaafde amandelen
- 2 eetlepels bloem
- 200 gram dubbel gedopte tuinbonen gablancheerd
- 4 eetlepels olijfolie
Instructies
hertenstoofschotel
- Verwarm de oven op 110 graden.
- Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bestuif het daarna met de bloem en bak dit nog even kort.
- Blus af met de port en balsamico azijn en breng het aan de kook. Voeg bouillon, takjes tijm, kaneel, laurier en jeneverbessen toe en laat dit 2 tot 3 uur stoven in de voorverwarmde oven.
- Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de wortel, pastinaak en de uien en voeg dit het laatste half uur toe aan het vlees.
- Haal de pan uit de oven en verwijder de tijm, kaneel, jeneverbessen en laurier. Verkruimel de ontbijtkoek erdoorheen. Warm het geheel goed door.
- Verdeel de hertenstoofschotel met behulp van een garneerring op de borden en druppel wat jus bij.
Gepaneerde zuurkool-pommes duchesses
- Kook de aardappels gaar en pureer ze . Schep de eidooiers erdoor en voeg de zuurkool toe (met zo mijn mogelijk vocht). Breng dit op smaak met zout en peper en maak er kleine bolletjes van.
- Bestuif de bolletje smet bloem, haal ze door het losgeklopte ei en vervolgens door het amandelschaafsel. Zet ze koud weg.
- Verwarm een laagje olie in een wok en frituur hierin de pommes duchesses.
- Leg de pommes duchesses met de tuinboontjes op een bord en serveer deze samen met de hertenstoofschotel.