Ga terug
–+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Wildmedaillon met portsaus en cranberry's

Recept afdrukken
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen

Benodigdheden

  • sauspan
  • koekenpan

Ingrediënten

vlees

saus

  • 1 eetlepel koude boter
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 100 ml wildfond
  • 100 ml port
  • 200 gram verse cranberry's

Instructies

  • Neem de medaillons een half uur voor bereiding uit de koelkast en wrijf ze in met zout en peper.
  • Maak eerst de saus door de sjalotjes goudbruin te fruiten in een halve eetlepel boter.
  • Voeg de fond, port en cranberry's toe en laat circa 15-20 minuten zachtjes koken tot de cranberry's gaar zijn en de saus iets is ingekookt. Breng op smaak me zout en peper.
  • Verwarm in de koekenpan twee eetlepels boter of olie en bak de wildmedaillons aan beide kanten circa 3 minuten.
  • Maak de saus af door de rest van de boter in kleine blokjes erdoorheen te kloppen.
  • Serveer de wildmedaillon met de cranberrysaus.
  • TIP: lekker met gekarameliseerde witlof en groene asperges.