Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Wildmedaillon met portsaus en cranberry’s
Benodigdheden
- sauspan
- koekenpan
Ingrediënten
vlees
- 4 wild medaillons van ree of
- hert
- zout en versgemalen peper
- 2 eetlepels boter of olie
saus
- 1 eetlepel koude boter
- 2 gesnipperde sjalotjes
- 100 ml wildfond
- 100 ml port
- 200 gram verse cranberry's
Instructies
- Neem de medaillons een half uur voor bereiding uit de koelkast en wrijf ze in met zout en peper.
- Maak eerst de saus door de sjalotjes goudbruin te fruiten in een halve eetlepel boter.
- Voeg de fond, port en cranberry's toe en laat circa 15-20 minuten zachtjes koken tot de cranberry's gaar zijn en de saus iets is ingekookt. Breng op smaak me zout en peper.
- Verwarm in de koekenpan twee eetlepels boter of olie en bak de wildmedaillons aan beide kanten circa 3 minuten.
- Maak de saus af door de rest van de boter in kleine blokjes erdoorheen te kloppen.
- Serveer de wildmedaillon met de cranberrysaus.
- TIP: lekker met gekarameliseerde witlof en groene asperges.