Ga terug
+ servings
Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten

Drunk'n Deer

Recept afdrukken
Een dronken hert, wie wil dat nou niet op z'n bord.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Aantal personen 6 personen

Benodigdheden

  • grote pan
  • oven

Ingrediënten

  • 3 pond hertenbaardvlees
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien in ringen
  • 2 fijngesneden groene pepers
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1/2 kopje runderbouillon
  • 2 kopjes gepelde tomaten
  • 1/2 theelepel tijm
  • 3 dl Schotse whisky

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het vlees door de bloem met zout en peper. Bruin het vlees in een flinke pan met olijfolie.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het even aan de kant. Fruit in de olie de uien, groene pepers en knoflook. Niet bruin laten worden.
  • Doe het vlees weer in de pan, samen met de bouillon, gepelde tomaten, tijm en whisky. Bewaar wat whisky tot het laatst.
  • Zet de pan afgedekt met deksel in een op 200 graden voorverwarmde oven. De temperatuur terugdraaien tot 170 graden en het gerecht circa één tot anderhalf uur laten sudderen. Af en toe spieken of het niet droog komt te staan en op het laatst nog wat whisky toevoegen.