Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Bidos
Benodigdheden
- braadpan
Ingrediënten
- 800 gram ree- of
- hertenpoulet
- 20 gram boter
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- 2 flinke uien
- 1 liter wild of runderbouillon
- 8 aardappels
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels azijn
Instructies
- Laat het vlees in blokjes van twee centimeter snijden door de slager.
- Vermeng het vlees met de kruidnagel en wat peper en zout.
- Snipper de uien
- Smelt de boter in een braadpan met deksel en fruit hierin de uien glazig. Voeg dan het vlees aan de uien toe en bak even op een hoog vuur.
- Voeg nu de bouillon toe en laat het geheel 90 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
- Schil de aardappels en snijd die in blokjes. Voeg deze bij het vlees samen met de laurierblaadjes. Eventueel water toevoegen om alles onder te zetten. Laat pruttelen tot de aardappels zacht zijn. Voeg als laatste de azijn toe.