Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Wildzwijn biefstuk met rodekoolappeltjes
Een mals wildzwijn biefstukje geserveerd met een lekker appeltje gevuld met rodekool.
Benodigdheden
- platte pan
- oven
- koekenpan
Ingrediënten
- 4 wildzwijn biefstukjes 100 gram per stuk
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 gram boter
- 1 grote zoete appel
- 8 middelgrote zoete appels
- 1 kleine rode kool
- 100 ml appelazijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 100 gram gedroogde veenbessen
- 4 eetlepels cranberry-gelei
- peper en zout
Instructies
Gevulde appel
- Snipper de kool fijn. Leg de kool in een platte pan en giet er een beetje water overheen. Kook op laag vuur tot het zacht wordt. Rasp de grote appel op een grove rasp en doe deze bij de kool. Voeg peper, zout, cayennepeper, veenbessen en appelazijn toe aan het mengsel. Bedek de pan en kook het mengsel tot de kool gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Snijd de bovenkant van de appels af en hol ze uit. Vul de uitgeholde appels met de gestoofde kool en doe een eetlepel Cranberry-gelei op de kool. Zet de bovenkant er weer op en plaats de appels in een ovenvaste schaal. Bak de appels 40 minuten op 180 graden (bij Elstar 20 minuten) en bedruip de appels af en toe met het sap dat uit de appels lekt tijdens het bakproces.
Biefstuk
- Haal het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan. Bak de wildzwijn biefstukken 2 tot 3 minuten aan iedere kant rosé. Keer regelmatig. Laat ze even afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Serveer de wildzwijn biefstukjes met de rode koolappeltjes en gemengde sla.
Voedingswaarde
Calorieën: 670kcal | Vet: 29g | Eiwit: 36g | Koolhydraten: 58g