Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Wildpotje onder bladerdeeg
Lekker rijkelijk gevuld stoofpotje met een dekentje van van bladerdeeg.
Benodigdheden
- 1 grote ovenschaal/ 4 kleine ovenschaaltjes
- pan
- oven
Ingrediënten
- 400 gram mager stoofvlees van haas, hert of wildzwijn
- 2 eetlepels boter
- 1 fijngesneden ui
- 2 eetlepels bloem
- 400 ml wildfond
- 100 gram wortel in blokjes
- 120 gram knolselderij in blokjes
- 1 eetlepel rozemarijn
- 1/2 sinaasappel rasp
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt
- 4 takjes rode bessen
- peper en zout
Instructies
- Bak de fijngesneden ui in boter totdat deze zacht is. Meng peper en zout door de bloem en roer de vleesblokjes erdoor. Voeg het vlees bij de ui en schep om tot het vlees rondom bruingebakken is. Giet daarbij het wildfond en stoof zeker 1 uur op laag vuur. Voeg dan de wortel, knolselderij, rozemarijn en sinaasappelrasp toe. Laat nog ongeveer 15 minuten zacht stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Vul de ovenschaaltjes met het vlees. Bedek de schaaltjes met een plakje bladerdeeg. Snijd het randje er vanaf en druk het overhangende deeg langs de kanten van het schaaltje. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei en bak het in circa 15 minuten goudbruin in de oven. Serveer met rode besjes.
Voedingswaarde
Calorieën: 390kcal | Vet: 19g | Eiwit: 29g | Koolhydraten: 24g