Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Hertenbiefstuk met bosui en rozenblaadjes
Een heerlijk biefstukje van hert met bosui en rozenblaadjes.
Benodigdheden
- koekenpan
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukjes 150 gram per stuk
- 200 gram jasmijnrijst
- 40 gram boter
- 12 bosuitjes in stukjes van 5 cm
- 4 eetlepels droge sherry
- 2 teentjes geperste knoflook
- 4 eetlepels geraspte gemberwortel
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels rijstazijn (mirin)
- 6 eetlepels kippenbouillon getrokken van een blokje
- 4 eetlepels donkere sojasaus
- peper en zout
- rozenblaadjes van rettich en biet
Instructies
- Kook de jasmijnrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, schep ze in kleine, ingevette timbaaltjes en houd deze warm.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstukjes in 5 minuten rondom bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de biefstukjes uit de pan en laat het vlees 5 minuten rusten op een warme plek.
- Bak in het achtergebleven bakvet de bosui al omscheppend op hoog vuur en voeg de sherry toe. Laat het geheel nog 2 minuten op laag vuur staan.
- Schep de bosui uit de pan op voorverwarmde borden.
- Voeg aan het bakvet knoflook, gemberwortel, kaneel, honing, rijstazijn, kippenbouillon en sojasaus toe. Laat de saus iets inkoken en hou deze warm.
- Leg de gesneden plakjes vlees gestapeld op de bosui. Schep de saus eroverheen en serveer de hertenbiefstukjes met een timbaaltje jasmijnrijst. Garneren met rozenblaadjes van rettich en biet.
Voedingswaarde
Calorieën: 550kcal | Vet: 14g | Eiwit: 36g | Koolhydraten: 66g