Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Hertenbiefstuk met chocoladewijnsaus en gegrilde witlof
Benodigdheden
- pan
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukken à 150 gram
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 2 theelepels zwarte peperkorrels
- 400 ml volle rode wijn
- 200 ml kalfsbouillon
- 40 gram pure, extra bittere chocolade
- 6 stronken witlof
- 4 plukjes waterkers
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Begin met de saus. Fruit de sjalotjes en knoflook met de tijm, het laurierblad en de peperkorrels in 25 gram boter in een pan tot ze goudbruin zijn. Blus de aanbaksels af met kalfsbouillon en giet er dan de wijn bij. Kook het mengsel in tot er ongeveer 200 ml stroperig vocht over is.
- Giet de saus door een fijne zeef in een kom. Doe de saus terug in de pan. Roer de chocolade erdoor tot die gesmolten is, maar laat de saus niet aan de kook komen. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Snijd de stronken witlof doormidden en smeer ze in met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en gril de witlof in 10 tot 15 minuten in de grillpan, tot ze zacht zijn.
- Dep de hertenbiefstukjes droog met keukenpapier. Verhit 25 gram boter in een pan en bak de hertenbiefstukjes rondom in ongeveer 5 tot 10 minuten mooi rosé (afhankelijk van de dikte van de biefstukjes). Haal de hertenbiefstukjes uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en dek ze af met aluminiumfolie. Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten.
- Serveer de hertenbiefstuk in plakken op de gegrilde witlof en schenk de saus erlangs. Garneer met waterkers.
Voedingswaarde
Calorieën: 425kcal | Vet: 22g | Eiwit: 35g | Koolhydraten: 11g