Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
‘Pulled Duck’ met abrikozen en pistache-crumble
Benodigdheden
- oven
- pan
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets
- 2 eetlepels honing
- 200 ml appelsap
- 150 gram parelcouscous
- 100 gram gewelde abrikozen fijngesneden
- 1 bos korianderblad grof gehakt
- 50 gram gehakte pistachenootjes
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak ondiepe insnijdingen in de vetrand van de eendenborstfilet. Besmeer de filets met de honing. Leg het vlees met de velkant naar beneden in een ovenschaal en bestrooi met peper. Schenk het appelsap in de schaal en dek af met aluminiumfolie.
- Zet het vlees 3 uur in de oven. Haal het uit de oven en trek het met twee vorken uit elkaar. Kook intussen de parelcouscous in ruim water in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de couscous af en meng de abrikozen en het korianderblad erdoor. Breng de couscous op smaak met peper en zout.
- Maak met een steker een rondje van de parelcouscous en leg het eenden vlees erop. Bestrooi met gehakte pistachenootjes.
Voedingswaarde
Calorieën: 535kcal | Vet: 22g | Eiwit: 24g | Koolhydraten: 58g