Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Reepeper met hete bliksem
Benodigdheden
- braadpan
Ingrediënten
- 600 gram reepoulet
- 200 gram roomboter
- 1 dl room
- 200 gram aardappels
- 2 dl rode wijn
- 2 dl runderbouillon
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 appeltjes
- 2 stoofpeertjes
- 3 eetlepels zilveruitjes
- 2 theelepels 5 spices-poeder
- 4 plakken peperkoek
- 2 theelepels kaneel
Instructies
Reepeper
- Snijd het vlees in mooie grote stukken. Breng het flink op smaak met peper, zout en 5 spices-poeder.
- Smelt 150 gram boter en laat die iets kleuren. Braad nu het vlees hierin mooi goudbruin. Blus het vlees af met de azijn en wijn en voeg vervolgens de warme bouillon toe.
- Laat het vlees 4 tot 5 uur zacht sudderen op een klein pitje met de deksel op de pan.
- Voeg de peperkoek en de zilveruitjes toe en laat even door sudderen.
Hete bliksem
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke delen.
- Kook de aardappels in voldoende water met wat zout gaar. Giet af en pureer de aardappels en maak er met de room en 25 gram boter een zachte puree van.
- Snijd de appel en peertjes in gelijke, kleine stukjes. Smoor ze gaar in wat 25 gram boter en boeg er 2 theelepels kaneel aan toe.
- Meng ze door de puree en breng het geheel op smaak met veel peper en zout. Serveer de hete bliksem met de reepeper.