Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Reerug met oesterzwammenjus, citroenrisotto en stoofpeertjes
Benodigdheden
- braadpan
- oven
Ingrediënten
- 500 gram reerugfilet
- 400 gram oesterzwammen
- 250 ml paddenstoelenbouillon
- 70 gram bakboter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kardemompoeder
- 3 eetlepels bloem
- 50 ml Madeira wijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de bloem met kardemonpoeder, zout en peper en besmeer hiermee het vlees.
- Verwarm 20 gram boter met de olijfolie, bak hierin het vlees snel rondom bruin en haal het vervolgens uit de pan.
- Smelt de rest van de roomboter in een braadpan en smoor hierin de oesterzwammen.
- Voeg de bouillon toe met de wijn, leg het vlees in de pan en plaats het geheel zonder deksel in de voorverwarmde oven. Laat het vlees 10 minuten garen tot het vanbinnen mooi rosé is.
- Serveer met citroenrisotto en stoofpeertjes.