Dit recept wordt u aangeboden door Veluws Wild en Slagerij van der Horst.
Kijk voor meer recepten op veluws-wild.nl/recepten
Tompouce van hazenpeper
Benodigdheden
- kom
- braadpan
- oven
Ingrediënten
- 600 gram hazenpoulet of hazenstoofvlees
- 10 plakjes bladerdeeg
- 300 ml rode wijn
- 3 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 10 zilveruitjes
- 1 rode Spaanse peper fijngesneden
- 1 ei losgeklopt
- 1 grote wortel fijngesneden
- 1 grote prei fijngesneden
- 4 stelen bleekselderij fijngesneden
- 100 gram boter
- 50 gram spekreepjes
- 75 gram bloem
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 400 ml wildfond of vleesbouillon
- 2 eetlepels cognac
Instructies
- Doe het vlees in een kom en schend de wijn erover.
- Schep de wortel, prei, bleekselderij kruidnagels, zilveruitjes en laurierblaadjes erdoor.
- Laat het vlees afgedekt in de koelkast ca. 3 uur marineren. Laat het daarna in de marinade op kamertemperatuur komen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes circa 2 minuten.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en bak het al omscheppend op matig vuur in circa 5 minuten rondom bruin.
- Bak de ui, knoflook en peper 2 minuten zachtjes mee. Schep het vleesmengsel op een bord.
- Roer de bloem en de tomatenpuree door het bakvet en bak het geheel 2 minuten.
- Voeg al roerende scheutje voor scheutje de marinade en de fond toe. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
- Schep het vleesmengsel erdoor.
- Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in 1 uur heel zachtjes gaar.
- Roer cognac erdoor en breng de hazenpeper op smaak met zout en peper.
- Snijd de bladerdeegplakjes doormidden, bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze 15 minuten op een plaat met bakpapier in de oven.
- Laat het afkoelen en leg het vlees erop.